Onder de paraplu van de BGT

Oktober 2020

Al jaren zijn bronhouders druk doende met het actueel houden van de basisregistratie BGT. Het uitvoeren van jaarlijkse mutatiesignaleringen, actualisatierondes en het slim verwerken van reconstructies behoort tot de standaard werkzaamheden van een geo-afdeling en haar data-dienstverleners. Voor VGI-Support werk wat wij met veel passie uitvoeren voor vele klanten.

Door o.a. de Omgevingswet zien organisaties wat de waarde van geo-informatie is. Een mooie ontwikkeling binnen ons vakgebied. Daarmee groeit ook het gebruik van geo-data. De grootste afnemer (en commentator!) zijn de beheerders van de openbare ruimte. Een afdeling die iedere werkdag een uitdaging heeft in het verrijken van hun beheersystemen met actuele data. Wij zien in ons werkveld dat beheerders naast dataverrijking met een andere bril kijken naar hun datahuishouding ten opzichte van andere geo-beheerders. Maar ook een afdeling die vaak een andere taal spreekt.

Daar zit de uitdaging! Kies je voor een pragmatische oplossing of via het gestandaardiseerde berichtenverkeer? Op welk niveau wil je data koppelen. Alleen opdelend of ook inrichtend? En is de beheerdata al conform IMBOR? Wordt de data integraal beheerd of hebben we nog te maken met zogenaamde ‘data-eilandjes’?

Afstemmen is het toverwoord. Naast het afstemmen van ambitie gaat het over afstemmen van datastromen, datamodellen en uiteraard de gesynchroniseerde data zelf. En dat allemaal vanuit de paraplu genaamd de BGT.

Meer bereiken met de slimme inzet van de BGT? En wil je meer weten hoe VGI-Support een meerwaarde van jouw organisatie kan zijn?
Neem dan eens contact op met Almar  (Projectleider/Adviseur) of collega’s Erik, Rick of Jordi.